Írásaim

Vid Ödön

A kívülálló (137.)

2020. január 05. 11:39 - Vid Ödön

(az elejére)

– Végig figyeltél – fordult reggel Gránátalma Gyöngyhöz neheztelés nélkül –, tehát tudod, legközelebb mit kell tenned, hogy megóvd Ajándékot a visszatérő rémálmaitól.

– Ezt minden éjjel meg kellene ismételnem? De hát én képtelen lennék erre!

– Ne izgulj, a fénykorona mindaddig kitart, amíg a forrását, a szeretetfiolát le nem veszi. Ezt majd mondd meg neki! Azt a gondolatot pedig, hogy én képtelen lennék erre, ideje lenne végre végképp száműznöd magadból! Ne feledd, varázsló vagy, és önerődből eljutottál Tündérkertbe!

– Ezzel mit akarsz mondani?

– Se többet, se kevesebbet annál, amit mondtam. Járj szerencsével az utadon!

– Maradj még, kérlek! Remény nem küldött nekem semmit?

– Amire most szükséged van, mind megkaptad – rejtélyeskedett Gránátalma.

Mire Gyöngy kinyitotta a száját, hogy további kérdésekkel bombázza a tündért, az már csak apró madárkának látszott a szemhatáron. Ajándék, hosszú idő óta először, a még mindig permetező eső dacára, kisimult arccal, mélyen aludt, a feje köré vont fénykorona láthatatlan volt.

– Na, Gránátalma jól faképnél hagyott! – morogta magának Gyöngy. – Még hogy megkaptam mindent, amire szükségem van!

– Önbizalomra van szükséged, semmi másra, de az kizárólag magadból fakadhat! – reccsent rá mérgesen belső énje. – Pedig már azt hittem, rég túl vagyunk ezen.

– Szerintem is.

– Akkor meg mi a fenének fogalmaztál úgy, hogy én képtelen lennék erre! – affektált a hang.

– Nade Rozi, hogyan mondhatsz ilyet?! – méltatlankodott. – A Varázsolások könyvében szó sem esik erről!

– Megkaptad a választ, nem? Jártál a Tündérkertben, tehát...

– Tehát magam is egy kicsit tündér vagyok?

– Na csakhogy méltóztattál végre felfogni! Pedig Remény már régen megmondta, de úgy látszik, félsz elfogadni. Használd hát a képességeidet a szeretteid javára!

– Kösz, Rozi!

– Nincs mit! Nosza, ideje cselekedned!

Gyöngy rövid vacillálás után előkotorta az ismeretlen vénasszonytól kapott tollat, és a szárát bal kezének két ujja közé fogva a szeme elé tartotta. Próbált semmire sem gondolni, csak bambult a messzeségbe. Hamarosan észlelte a kézfejét körülvevő kék aurát, meg a tollat övező feketét, amelyből vékony füstcsík kavargott elő, ami valami idegen, rémisztő, távoli hellyel kötötte össze. A tollszár hegyén pedig az ötfejű sárkány miniatürizált változata tátotta a pofáját, hogy a karjánál fogva lenyelje őt.

Kiszakította magát a rémisztő látomásból. Előkotorta tarisznyájából a Boldogság csanakját, és az ég felé fordítva megtöltötte esővízzel. Azután egy hirtelen mozdulattal leöntötte a tollat, az pezsegni kezdett, majd szétfolyt a földön. Ahol ujjai a tollszárhoz értek, ott égető fekete foltok keletkeztek. Újabb adag vizet gyűjtött, és azzal locsolta a sebeket, mire a fájdalom kissé enyhült.

(folytatás)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://odon-irasai.blog.hu/api/trackback/id/tr4715394192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása