Írásaim

Vid Ödön

A kívülálló (139.)

2020. február 08. 13:44 - Vid Ödön

(az elejére)

 

– Itt vagyok! – hallatszott hirtelen a fejében a jól ismert, kedves hang. – Baj van?

Megkönnyebbülten sóhajtott, azután elmesélt mindent, amit fontosnak tartott.

– Mit tanácsolsz? – fejezte be.

– Először, verd ki a fejedből, hogy akármidet levágjad! Ez cseppet sem segítene, sőt! Azok a sebek nem valódiak, mert akkor Ajándék is látná. Tehát ne kísérletezz égésre való gyógyfüvekkel! Inkább kérj tanácsot Bölcsességtől!

– Hogyan?

– Ahogyan tőlem! Azt hittem, már rájöttél, hogy ez az egyik tündérképességed, amire szert tettél. Azonban erről senkinek egy szót se!

– Akkor a tollad felesleges volt? – kérdezte csalódottan.

– Nem egészen. Ha akartad, azt is hallottam, amit másokkal beszéltél. Mostantól viszont összpontosítanod kell, hogy kicserélhessük a gondolatainkat. Viszont fel a fejjel, nagyon jól csinálod!

– Szerinted Bölcsesség képes segíteni? – terelte vissza a beszélgetést az eredeti mederbe.

– Majd kiderül – válaszolta némi tünődés után a tündér. – Ne késlekedj!

– Igazad van, nincs vesztenivalóm!

Gyöngy végiggondolta, mit fog Tündérkert királyának előadni, hiszen vele közel sem került olyan bensőséges viszonyba, mint a lányával, Reménnyel. Bár jóságosnak, és szelídnek ismerte, valamiért mégis tartott tőle. Jókorát sóhajtás után belevágott.

– Bölcsesség, a segítségedet kérem! – formálta hangtalanul a szavakat, miközben felidézte magában az öreg képét.

– Mondjad, leányom, mit szeretnél! – érkezett nyomban a válasz.

– Valami láthatatlan emészti a testemet, és nem ismerek rá ellenszert. Ha így folytatja, nemsokára csak a huzatom marad…

– Hogyan kezdődött?

Gyöngy neki is elmesélt mindent, onnan kezdve, miként találkoztak a rejtélyes anyókával, egészen addig, amíg megjelentek ujjain az égő foltok. Megemlítette, hogy a toll szárán megjelenő alakban ugyanarra a szörnyre ismert, aki már a Világ végén is háborgatta.

– Szóval egy sárkánnyal akaszkodtál össze – állapította meg Bölcsesség. – Sárkányvérfa frissen csapolt levét kéne innod, méghozzá a harapástól számított három napon belül.

– Hol találhatok rá?

– Sajnos, ezek a fák mostanság csupán a Fodrosnál meg itt a Tündérkertben élnek. Se oda, se ide nem érnél időben.

– Tehát két nap múlva végem! – gondolta keserűen. – Hát ennyit a Leventével kötendő boldog házasságról! Talán már sohasem találkozhatok vele…

– Azért csak ne add fel, leányom! Ugye, jól emlékszem, hogy barátaid közt tudhatod Villőt, a vízitündérek királynéját. Tán neki akad valami ellenszere.

– Hát… köszönöm... – búcsúzott lehangoltan.

– Ne feledd a nyakéket! – érkezett még egy tanács.

Gyöngy nagy búsan végigsimította a nyakában aranyláncon függő szépséges igazgyöngyöt.

– Ha jól számolom – motyogta –, még minimum egy napot kell kutyagolnunk a Víg Gölöncsérig. Onnan pedig a leggyorsabb lovon is legkevesebb háromnapi járásra esik az Égő tenger. Szóval, nekem annyi, de legalább Ajándékot Katica gondjaira bízhatom…

– Már megint a régi nóta! – vágott közbe mérgesen belső énje. – Még nem merítettél ki minden lehetőséget, gon-dol-kozz!!!

– Kedves tőled, Rozi, hogy így buzdítasz, azonban most tényleg abszolút tanácstalan vagyok! A kapott tanácsokkal sajna nem megyek semmire!

– Azért csak törd szépen a fejed, reggelig úgyse tehetsz mást.

(folytatás)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://odon-irasai.blog.hu/api/trackback/id/tr2415464918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása