Írásaim

Vid Ödön

A kívülálló (133.)

2019. október 19. 09:30 - Vid Ödön

(az elejére)

Lassan esteledett, mire az összes részlet előkerült. Némelyek lentről, míg mások fentről indultak, az egyik jobbra, a másik meg balra tekeredett. Mivel a sorok rendjét már felismerték, aránylag gyorsan sikerült az egészet összerakni:

 

Minden világok uránaK

Siessetek majd hódolnI

Pórul járhat ki másra váR

Könnyedén válhat árnyékkÁ

Nem rejtőzködhet, aki éL

Tündér, ember, törpe, humkánY

Uralmától már most reszkesS

Titkos terve nagyon merésZ

Hogyan lesz minden az övÉ

Midőn rózsabimbók nyílnaK

Elhozza őket e helyrE

Hol Föld Szívét megöntöziK

 

– Tyűha! – füttyentett Kincskereső. – Van ennek valami értelme?

– Biztosan, csak egy kicsit törni kéne a fejünket! Igazam van? – vélekedett Csiperke

– Optimista vagy! – nevette el magát Gyöngy. – Nemsokára teljesen besötétedik, a jó ég tudja, mi tűnik fel itt ma éjjel! Húzódjunk távolabb, és ott pihenjünk meg gondolkodjunk a rejtvényen!

Mire leszállt az éjszaka, majdnem a hágó Szép-part felé eső pereméhez értek. Letelepedtek, megvacsoráztak. Májusieső nagyon kimerült az egész napos röpködéstől, hiszen Gyöngyöt is cipelte a hátán. Párja vállára hajtotta a fejét, és nyomban elaludt. Bár úgy tervezték, még beszélgetnek a talált szövegről, pillanatok alatt mindenkinek lekoppant a szeme.

– Barátom, ideje indulnod Leventéhez – riadt fel Gyöngy Remény hangjára.

– Hová? És mi lesz a verssel?

– Bárki is írta, az elejét nyilván figyelmeztetésnek szánta. A titkos tervet ecsetelő végét viszont jelenleg még Tündérkert legbölcsebbjei is képtelenek értelmezni.

– Csak nem jártál ott?

– Ugyanúgy beszéltem velük, ahogyan veled szoktam, amikor egymástól távol vagyunk. Azonban ez most lényegtelen! A Tündértanács úgy döntött, egyelőre kivárnak. Te viszont siess a szerelmedhez, vidd magaddal Ajándékot, a többieket meg küldd haza!

Gyöngy kidörzsölte a szeméből az álmot, felült, és körülnézett. Keleten a felkelni készülő nap már rózsapírba öltöztette az égboltot. Társai körülötte még mélyen aludtak. Bizonytalankodott, valóban beszélt-e Reménnyel, vagy sem. Megtapogatta a füle mögött rejtőző tollacskát.

– Jól értettelek, széledjünk szét? – gondolta.

– Pontosan! – érkezett a válasz. – Ne félj, nem álmodtál, hanem velem társalogtál.

– Mit vársz tőlem?

– Nos, most elsősorban a magad boldogságával törődj! Azért kérdd ki Katica és Odi véleményét a látottakról, ők nagyon jók az ilyesféle rejtélyes dolgok megítélésében. Leventével pedig keressétek fel a Veres királyt, hátha tud valamit a hágóról. Ha felkészültél rá, házasodjatok össze, ha viszont még nem, akkor halasszátok el a döntést! De ebben az esetben mindketten járjatok nyitott szívvel, hátha másban találjátok meg az igazit. Viszont neked, mint a varázslónak hamarosan Csiperke fejére kell tenned népünk koronáját. Tehát ne vesztegesd a drága időd, indulj! És ne feledd, életed végéig pártfogollak!

(folytatás)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://odon-irasai.blog.hu/api/trackback/id/tr7215233588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása